چگونگی تغذیه در بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی (چربی خون بالا) و بیماران دیابتیک

چگونگی تغذیه در بیماران مبتلا به هایپر لیپیدمی (چربی خون بالا) و  بیماران دیابتیک
مواد غذایی به‌ طور مستقیم و غیر مستقیم بر میزان لیپیدهای خون اثرگذار هستند.
هایپر لیپیدمی (Hyperlipidemia)-دارای چربی خون بالا

 

مواد غذایی به‌ طور مستقیم و غیر مستقیم بر میزان لیپیدهای خون اثرگذار هستند. به عنوان مثال روغن‌های زیتون، کلزا، سبوس برنج یا سبوس جو دوسر، لوبیای سویا، بادام زمینی و گردو سبب کاهشLDL  و  کلسترول تام  می شوند.

 

به این بیماران توصیه کنید:

 

با محدود کردن مصرف چربی های اشباع و کلسترول، رژیم غذایی کم چرب را در پیش گیرند.
روزانه از انواع حبوبات استفاده کنند.
مصرف زرده تخم مرغ را به 3 تا 4 عدد در هفته محدود کنند. در مصرف سفیده تخم مرغ این محدودیت وجود ندارد. 
مصرف امعاء و احشاء (مانند دل و جگر و قلوه) را به حداکثر یک بار در ماه محدود کنند.
مصرف ماهی و سایر آبزیان را برای تامین اسید چرب امگا 3 در پیش گیرند.
چای، پیاز، آب انگور و گریپ فروت که حاوی فلاونوئیدها هستند را مصرف نمایند.
مصرف ویتامینهای E ,B12 ,B6، ریبو فلاوین و اسید فولیک را برای حفظ سلامت عمومی قلب توصیه کنید.

دیابت(Diabetes Mellitus) 

 

غذا خوردن منظم در تنظیم قند خون اثر زیادی دارد، به ویژه در افرادی که تحت درمان دارویی یا انسولین هستند.

 

به این بیماران توصیه کنید:

 

از مصرف قند های ساده خودداری کنند.
فعایت بدنی منظم (حداقل 30 دقیقه پیاده روی در روز) داشته باشند.
لبنیات کم چرب مصرف نمایند و به جای سس مایونز از خردل وآب لیمو یا نارنج تازه استفاده کنند.
به جای کره، از روغن مایع (ذرت،آفتابگردان، زیتون و مانند آن) استفاده کنند.
به جای سرخ کردن، از روش های آب پز یا بخار پز کردن استفاده نمایند.
از غذاهای کنسرو شده و فراورده های گوشتی آماده استفاده نکنند.
از مصرف حجم زیاد مواد غذایی در یک وعده بپرهیزند.
در صورتی که اضافه وزن دارند، حتما" وزن خود را زیر نظر مشاور تغذیه کاهش دهند.
در برنامه غذایی خود از تمام گروه‌های غذایی به میزان متعادل استفاده کنند.
مصرف نمک را به حداقل برسانند، زیرا خطر بروز بیماری های قلبی– عروقی در افراد مبتلا به دیابت زیاد است.
حتما" از مواد غذایی فیبردار مثل حبوبات، سبزی و میوه، جو و سبوس استفاده کنند. 
1-Krause's Food & the Nutrition Care Process, L. Kathleen Mahan, Sylvia Escott-Stump, Janice L. Raymond, Marie V. KrauseElsevier Health Sciences, 2012 
2-مراقبت سلامت در طرح نوین سلامت تحول سلامت تدوین شده وزارت بهداشت و آموزش کشور
 
 
 گرد آورنده: دکتر مهدی یداللهی موحد                              
 پزشک و متخصص تغذیه
عضو علمی پورتال پایش                                  
WWW.PRODIET.IR

 

 

مطالب مرتبط:

چگونگی تغذیه در بیماران مبتلا به پوکی استخوان ،آرتروز مفصلی و کم کاری تیروئید

چونگی تغذیه در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک و بیماریهای قلبی و فشار خون بالا


۴ آبان ۱۳۹۵ ۱۳:۲۹
تعداد بازدید : ۲,۰۵۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید